Evde Buharlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Buharlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? sorusuna başlamadan önce buharlı cilt bakımı nedir? sorusuna bakalım.
Buharlı Cilt Bakımı Nedir?

Buharla cilt temizleme işlemini daha çok rastladığımız yerler SPA salonlarıdır.. Cilt bakımı yapılmadan hemen önce, buhar odasında yaklaşık olarak 10 dakika civarı kalarak cildinin hem bakım için hazır olmasını hemde gözeneklerin açılmasını sağlarız. Malum günlük yaşantıda cildiniz kirlere ve tozlara maruz kalıyor , buharlı cilt bakımı sayesinde cildinizi kolay bir şekilde temizlemek mümkün. Cildinde geniş gözenekleri olanlar ve siyah noktaları bariz şekilde belli olanlar için buharla cilt bakımı birebirdir bu şekilde gözeneklerimizi temizleyebiliriz.
İmkanı olmayanlar gidemeyenler vakti olmayanlar evde buharlı cilt bakımı nasıl yapılır diye hiç merak etmeyin bilgi elinizin altında. Evde yapmış olacağımız buhar banyosu yardımıyla gözeneklerinde biriken toksinlerin ve kirin dışarı atılmasını, cildinin yumuşayıp yüzünün taptaze olmasını sağlayabilirsin.
Buhar Banyosu Nedir?

Buhar banyosu cildin nefes alması için cildimize sıcak su buharının temasında bulunulmasıdır. Bu sayede nemlendirme ve yenilenme işlemleri tamamlanmış olur. Masraf yapmadan cildinize bakım yapmak istiyorsanız yağlı ve yağlanmaya müsait ciltler için şiddetle öneririz. Cildimizdeki hücrelerin yenilenme hızına katkı sağlayan buhar banyosunda sıcak suyun içine katacağımız faydalı ve aromatik yağlar ile cildinize ekstra bir bakım yapma olanağımız var.
Buhar Banyosu İpuçları
- Cilt bakımında başlangıç adımı daima buhar banyosu olmalıdır. Şunu demek istiyorum yapacağınız buhar uygulamasını nemlendirici, maske, tonik gibi ürünleri temiz cildine uygulamadan önce yapman gerekiyor. Az önce saydığım nemlendirici gibi ürünleri uyguladıktan sonra buhar banyosu yaparsan cildin uyguladığın ürünlerden temizlenmiş olacaktır.
- Buhar uygulaması cildi terleterek cildimizdeki nem oranını düşüreceği için bol sıvı tüketerek vücudunun nem dengesini sağlamalısın bu sayede cildinin kurumasına engel olursun.
- Buharlı cilt bakımı uygulamasında aşırıya kaçmamak önemli 10 dakikayı geçmemesi iyi olur tercih edilen süre 5-10 dakika arasıdır. Yoğun bir süre buhar altında kalırsan nem kaybı veya kuruluk gibi sorunlar başlar cildinde.
Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?
Buharlı cilt bakımı faydaları saymakla bitmeyecektir asla şimdi gelelim pratik yollarla nasıl yapılır ona bakalım.
- Yaklaşık 2 litre suyu ısıtarak kaynatıyoruz ve daha sonra 10 dakika bekletiyoruz.
- Yüzünüzde makyaj veya başka bir ürün varsa arındırıp saçlarınızı toplayın.
- Dinlenmiş suyumuzu geniş bir kaba döküyoruz.
- Başımızın üstüne bir havlu alarak kafamızı buhara yaklaştırıyoruz. Bu şekilde buharın tüm etkisini alacağız.
- Buhara fazla yaklaşırsanız yanıklara sebebiyet doğabilir.
- Kullanacağımız havlu saçımız ile su arasındaki tüm açık alanı kapatmalıdır.
Buhar Banyosu Sonrası Ne Yapılmalı?

Buhar banyosu uygulaması sonrasında yüzümüzde bir kaç parça tanecikli tanecikli yapı oluşabilir , normaldir. Bunun anlamı gözeneklerimizin açılmasıdır. Buhar banyosu sonrası ne yapmalıyım diyorsanız maddeleri iyice okuyun.
- Gözeneklerini hızlı şekilde temizlemek isteyenler hemen arkasından kil maskesi uygulayabilir.
- Yapacağınız doğal maske tarifleri cildinizi derinlemesine temizler.
- Buhar banyosu sonrasında Limon ve yoğurt maskesi cildinizi besler.
- Makyaj yapılması buhar banyosu sonrasında önerilmez. Kimyasallar kullanarak açılan gözenekleri kapatmak doğru değildir.
- Tonik etkisi kullanmak isteyenler gül suyu kullanabilir bu sayede cildiniz canlı bir görünüş kazanacaktır.
- Buhar banyosu sonrası siyah noktalarımız daha belirgin hal alır bunları sıkmanız zararınıza olur. Bunu yapmanız kalıcı izler bırakacaktır.
Buhar Banyosu Kaç Dakika Sürer?
Buhar banyosunu haftada veya 10 günde 1 kere yaparak cildinize harika bir bakım gerçekleştirebilirsiniz. Yanıkların olmaması için maksimum 15 dakika buharla temasta olmanızı tavsiye ediyoruz. Kendi cilt hassasiyetinize göre dilerseniz bu süreyi kısaltabilirsiniz. Tansiyon ile sorunlar yaşayabilirsiniz eğer ki maksimum süreyi geçerseniz. Eğer bu süreye bile varnadan tansiyonunuzla alakalı problem yaşarsanız süreyi yarıya düşürebilir ya da parça parça aralık yaparak buhar ile cilt bakımı yapabilirsiniz.
Yüze Buhar Banyosu ile İlgili Bilmeniz Gerekenler
- Buhar banyosunda kullanılan suyun sıcak olması önemlidir bu yüzden yüksek sıcaklıkta suya gereksinim vardır.
- Tansiyon veya kalp çarpıntısı gibi problemler yaşayabilirsiniz buhar banyosunda.
- Vücut su dengesini sağlamak için uygulama öncesinde bol sıvı tüketimi yanı sıra soğuk su almanız yararlı olacaktır.
- Yan etkisi olursa baş dönmesi gibi süreyi kısaltmalısınız.
- Bu uygulamayı hamilelik döneminde önermiyoruz yapmak isterseniz illa yalnız olmayın.
- Buharlı cilt bakımı sonrası su kaybı olacağını belirtmiştik. Sonrasında su içmeniz başlıca tavsiyemizdir.
- Uygulama zararlı değildir fakat sıcak su kullanıldığı için bazı risk faktörleri mevcuttur.
- Gözenekleri neredeyse tamamen açan buhar banyosu son derecede faydalıdır.
- Ölü deri temizliği ve hücre yenilenmesi için önemli bir uygulamadır.
- Profesyonel cilt bakımlarında çok tercih edilir ancak yüksek ehemmiyet gerektiren bir işlemdir.
- Günlük hayattaki stresini üzerinizden alır, dolayısı ile haftada 1 olsun 10 günde 1 olsun buharlı cilt bakımı yaparak daha pozitif bakabilirsiniz hayata.
- Buhar banyosu yaşlanmayı engellediği gibi sivilcelerin oluşmasına da karşıdır. Cildinizi gençleştirerek pürüzsüzleştirir.
Buharlı cilt bakımı konumuzun da sonuna geldik. Cildinizi daha diri daha daha bakımlı göstermek elinizde hayata daha sıcak bakabilir tüm stresten kötü enerjiden kurtulabilirsiniz. Bu konu kadar sıcak olmasa da Hindistan cevizi yağı cilde faydaları merak edenler varsa kapsamlı şekilde değindiğimiz konuya bakmakta fayda var. :)