Gül Hastalığı Nedir
Gül Hastalığı Nedir? Gül hastalığı belirtileri, kişiden kişiye göre değişen kriterlerden oluşur. Yüz bölgesindeki kızarıklık ve sivilce oluşumu ile kendini gösteren rozasea, genellikle beyaz tenli kişilerde sık sık görülür. Bu rahatsızlık estetik olarak yüz çevresinde yarattığı izler nedeniyle kişinin kendine bakışını olumsuz etkileyebilir. Bu yazımızda gül hastalığı hakkında merak edilen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Gül Hastalığı Belirtileri
Gül hastalığı semptomları her kişide aynı şekilde ortaya çıkmaz. Herkeste farklı şekilde görülen gül hastalığı geçiren birinde yüz veya vücutta güneş yanığına benzeyen kırmızı lekeler görülebilir. Yanma ve batma gibi şikayetlere neden olan gül hastalığı belirtileri şunlardır:
- Kuru ciltte yanma
- Acı hissi ve ağrı
- Derinin renk tonundaki değişim
- Damaların belirginleşmesi
- Sivilce oluşumu
- Deride kalınlaşma ve batma hissi
- Yüzde ödem oluşumu
- Burundaki yağ kanallarının büyümesiyle şekil değişimi
- Yüz bölgesi ve boyunda döküntüler
Tıbbi literatürde Rozasea adı da verilen gül hastalığı, genellikle akne yani sivilce oluşumu ile karıştırılabilir. Gül hastalığı tek bir görünüme sahip olmadığı için her kişide farklı belirtilerle ve görünümle ortaya çıkabilir. Göz çevresinde bile gül hastalığı belirtileri meydana gelebilir.

Gül Hastalığı Sebepleri Nelerdir?
Gül hastalığı nedenleri arasında en sık karşılaşılan durumların başında aşırı sıcağa maruz kalmak gelir. Alkol ve baharatlı gıda tüketimi de Rozasea hastalığına davetiye çıkarır. Uzmanlara göre kaygı ve bazı kozmetik ürünleri de gül hastalığı oluşumunu hızlandırmaktadır.
Gül hastalığı bulaşıcı mıdır
Gül hastalığı bulaşıcı bir özelliğe sahip değildir. Temas veya farklı yollar ile bulaşım göstermez.
Gül hastalığına ne iyi gelir
Gül hastalığına iyi gelenler başlıca : Aloe Vera , Bal , Salatalık , Yulaf Ezmesi , Yeşil çay