Yüz Serumu Nedir?
Yüz serumu nedir? Dediğimiz zaman aklına gelen soru işaretlerinden birisi de nasıl kullanılır mı? O zaman bu yazı tam sana göre. Şu an düşündüğün çok soru var elbette ama bu sorularının cevapları guzelciltbakim.com ‘da :). Şimdi bu yüz bakım serumları nedir beraber inceleyelim. Ayrıca bir önceki makalemiz olan serum ve ampuller arasındaki farklara göz atmanızda fayda var.
Yüz serumu nedir?
Yüz serumu, cildini nemlendirmeden önce, güzelce temizledikten sonra cildine uygulayabileceğin, güçlü içerikleriyle direkt olarak cildine etkisi olan bir cilt bakım ürünüdür. Yüz serumunun asıl sorumluluğu , aşırı yüksek konsantrasyonda aktif içerik bulundurduğu için cildin en diplerine kadar nüfuz etmesi. Mesela cilt kırışıklıkları gibi bir takım cilt sorunlarını başlıcaya alarak çözüme ulaştırmak için harika bir araçtır! Kısacası şöyle diyebiliriz yüz bakım serumları sayesinde yaşlanmayı 15 sene erteliyoruz. :)
Yüz serumu nemlendirici midir?

Bu sorunun cevabına evet nemlendiricidir veya hayır değildir diyemeyiz. Yüz serumları bildiğiniz üzere cildimizin nemi korumasına yardım etmek için içerisinde nemlendirici bileşenler (hyaluronik asit, seramitler) taşır. Fakat cildi gerçek şekilde nemlendirmez. Yüz losyonları veyahut nemlendirici kremler bu konuda daha zengin içeriğe sahiptir ve tüm nemi korumak için cildin üzerinde adeta bir duvar oluşturur.
Yüz serumunu ne sıklıkla kullanmalıyım ?
Yüz serumlarının ne sıklıkla kullanacağımıza gelirsek kullandığımız serumun çeşidine bağlıdır bu. Kutunun üstünde yazan sıklıkta uygulamalıyız. Fakat genel olarak günde 1 kez kullanılmaktadırlar. Tabi bu senin cildine bağlı.
Yüz serumu nasıl kullanılır?

- Cildini temizle
- Serumu uygula
- Nemlendir
- Güneşten koru
1. Adım: Cildini temizle
Serumu yüzüne uygulamadan önce, ilk olarak cildine uygun bir temizleyici(temizleme sütü veya jeli) ile yüzeysel temizle. Daha sonrasından tonik yardımı ile cildini kir ve yağdan arındır.
2.Adım: Serumu uygula
Cildine yeterli olacak şekilde serumu masaj yaparak uygula.
3.Adım: Nemlendir
Serum cildine uyguladıktan sonra kendi cilt tipine uygun nemlendirici (yağ veya su bazlı) kullan.
4. Adım: Güneşten koru
C vitamini, retinol, salisilik asit tarzı serumlar kullanıyorsan cilt yenilemesi ve peeling için, güneşin zarar verici etkilerinden mutlaka korunmalısın. Bu sebebten dolayı da serumunu uyguladıktan sonra minimum SPF 15 içeren bir güneş kremini sakın unutma.
Yüz serumları nasıl saklanır?
Serumlarda bulunan bazı güçlü bileşenler, etkisiz hale gelme durumu vardır havayla temas ederlerse. Örnek verecek olursak askorbik asit ( C vitamini) , okside olup etkisini kaybetme olasılığı vardır. Fakat uygun bir şekilde şişelenip içeriği zenginleştirilen serumlar ise daha uzun süre dayanmaktadır. Bu yüzden serumu serin ve kuru bir şekilde muhafaza etmek ve altı ay ile 1 yıl arasında kullanmak gerekir.
Yüz serumu senin cilt tipine uygun mu?
Serumun cildine uygun olup olmadığını anlamak için içeriklerini bilmen gerekir. Cilt sorunlarına uygun içeriklere bakalım.
Akne eğilimli cilt: Kullanacağın serumların içinde c vitamini olmasına özen göster. C vitamini özellikleri : kolajen üretimini artırmakla birlikte cildin onarım sürecini artırarak iltihabı azaltır. Retinol (ayrıca bir antioksidan, iltihabı azaltır), çinko (tahrişi yatıştırır, yağ üretimini düzenler) ve salisilik asit (gözenekleri açar) içeren yüz serumlarını kullanabilirsin.
Kuru cilt: E vitamini ( antioksidan özellikli, hücreleri ise oksidatif hasardan korumaktadır), niasinamid (cilt elastikiyetini arttırır, ciltte seramid seviyelerini arttırır), glikolik asit (renk solmasını azaltır) ve hyaluronik asit (nemi korur) içeren yüz serumlarını tercih edebilirsin.
Cansız ve mat cilt: Yeşil çay özü, resveratrol, ferulik asit gibi antioksidanları içeren serumları kullanmalısın. Bu içerikler serbest radikallerle savaşır, gece saatlerinde hücresel onarım sağlayarak iyileşmede büyük yer alır.